ETYMOLOGISK ALMANAK

al tid i udvikling

Månen er: Tiltagende-halv

Der blev fundet 8 artikler i den valgte kategori

Ugen

Et fælles indoeuropæisk ord med en grundbetydning af at bøje, dreje, skifte, veksle eller noget i den retning

Torsdag

Thors dag. En noget tvivlsom dag.  Lad være med at gifte dig på en torsdag. Med mindre du altså er gæler, for så er det en helt anden snak.

Søndag

Søndag er solens dag og den syvende dag i ugen. Dermed er der al mulig grund til at tro, at dagen må være en grundlæggende god og lykkebringende dag.

Mandag

Månens dag. Den første dag i ugen. Som man vel kunne forvente er mandag i bund og grund en uheldig dag. Det er derfor aldrig godt at begynde på noget nyt om mandagen.

Tirsdag

Krigsguden Tirs dag. I modsætning til mandag er tirsdag den helt rette dag, når man skal begynde på noget nyt. Tirsdag er f.eks. en rigtig god dag at begynde i et nyt job.

Onsdag

Odins dag. En temmelig neutral midterdag. Bare fortsæt med det, du var i gang med i går, og lad ellers som ingenting. Men lad dog være med at gifte dig eller begynde i et nyt job.

Fredag

Friggs dag. Hvad der har med kærlighed og frugtbarhed at gøre er godt at begynde på om fredagen. Nogle mennesker mener dog, at ægteskaber, der indgås om fredagen kan ende med at blive barnløse

Lørdag

Vaskedag, laugardagr, hed det i gamle dage. Det er ikke let at finde ud af, om dagen egentlig er god eller dårlig, så der er ikke andet at gøre end at være forsigtig.